Natt tankar

Nattinlägg igen...

Det är sjukt vad jag ligger och filosoferar, grubblar och löser världsproblemen på kvällarna/ nätterna. Ikväll har jag funderat kring något nytt, får se om jag tycker det låter lika vettigt imorgon när jag vaknar, ibland låter det bättre i huvudet än när man skriver ut det, ha överseende - gravidhjärnan är igång totalt och jag fick lust att skriva innan jag ska försöka sova ordentligt. 

Nu till saken ... 

Ikväll har jag funderat kring den sista tiden som gravid och hur jag tror kroppen fungerar och hur allt hänger ihop. Jag tror att kroppen är gjord för att klara en förlossning, att man vet hur man ska ta sig igenom en förlossnibg när den väl startar, likaså när bebis är här så tror jag instinktivt att många frågor man har faller sig naturligt även om man kan behöva stöttning i endel såklart. 

Men när det kommer till att vara mentalt förberedd på förändringen ett nytt litet liv kommer göra så har jag såklart en tanke även kring det också. De senaste veckorna har jag spenderat pendlande mellan att toklängta efter vårt lilla hjärta, till att ha extrem förlossningsrädsla till att känna mig nykär, totalt livrädd inför förändringen bebis tillför - kommer vi klara att ta hand om en bebis? Kommer vi bli bra föräldrar? Till att fundera kring vad vi gett oss in på. Ni kan ju förstå att min överkokade hjärna mer eller mindre gått på högvarv, men jag tror och är väldigt säker på att alla dessa tankar är fullständigt normala och de gör att man tänker igenom allt lite extra och är mer förberedd på vad komma skall, jag har nu istället gått till att enbart toklängta efter bebis, jag känner mig långt ifrån så rädd som jag tidigare gjort inför förlossningen - istället känner jag mig otroligt tillfreds och stark för jag vet att vi kommer bli bra föräldrar och vi kommer göra allt för vår groda, och jag litar på min kropp, att den kommer klara en förlossning galant, och jag har ju min största stöttepelare vid min sida under hela resan, so bring it - jag är redo😘

Godnatt ❤️Med kärlek/ HMin graviditet

 
Jag visste inte:
 1. Att man kunde svettas som en gris utav att inte göra ett skit, mitt i vintern.
 2. Att man kunde nå en helt annan nivå av trötthet.
 3. Att man kunde älska någon man aldrig träffat så otroligt mycket.
 4. Att man kunde gå in så mycket i bebisbubblan.
 5. Att så många människor ställer upp, visar förståelse och är så överbeskyddade när de ser magen <3
 6. Att man kunde bli så otålig
 7. Att denna otålighet alla pratat om mot slutet av graviditeten är så extrem.
 
 
Gillat med min graviditet:
 • Att se magen växa
 • Att vänta och längta
 • Att känna något växa i magen
 • Att så många fantastiska människor runt omkring mig fått mig att känna mig fin under hela min graviditet.
 • Allas glädje runt omkring mig/oss kring det lilla livet i magen.
 
Ogillat med min graviditet:
 • Denna väntan och längtan
 • Illamåendet i början av graviditeten
 • Min migrän jag hade i början av graviditeten
 • Min oro kring att något skall hända bebis som hängt med hela graviditeten.

 

Tänk att vi snart är en familj? hur lyckligt lottad är inte jag? ibland får jag nypa mig själv i armen som har turen att få uppleva denna resan med mannen i mitt liv. En graviditet är inget man skall ta för givet, jag ser det som en stor gåva att få uppleva detta. Tanken på att få se Rickard som pappa inom en snar framtid gör mig tårögd. 
Min familj <3
Med kärlek/ HSömnlöst

Insomnia... Jag som det senaste kunnat sova... Räkna får, läsa, andas rätt... Jag har försökt med de mesta. 

Men men, tur att bebis i magen verkar ha samma dygnsrytm iallafall, nu kan jag ligga och känna på sparkarna och längta. Jag är ju trots allt inte vaken själv, och hur konstigt det än låter så är det ganska mysigt att gosa med magen och veta att våran skatt ligger där och mår bra. Du får gärna hålla mig vaken hela natten med dina buffar, då vet jag att du mår bra, och det betyder mer än allt ! Jösses vad jag älskar dig redan❤️
Med kärlek/ H